A webhely tartalmának megjelenítéséhez cookie-kat használunk. Az alábbi Cookie szabályzata alatt további információkat találhat ezzel kapcsolatosan.

close

Ultrahangos tisztítók

Ultrahangos tisztító mit is jelent pontosan?

Hogyan működik egy ultrahangos mosó?

Az ultrahangos tisztító működése során (20 kHz fölötti frekvenciájú hullámok) besugárzás következményeként kavitációs jelenség alakul ki, ami által az alkalmazott folyadékban mikroszkopikus méretű buborékok keletkeznek. A buborékok parányi méretükből adódóan a legn...

Ultrahangos tisztító mit is jelent pontosan?

Hogyan működik egy ultrahangos mosó?

Az ultrahangos tisztító működése során (20 kHz fölötti frekvenciájú hullámok) besugárzás következményeként kavitációs jelenség alakul ki, ami által az alkalmazott folyadékban mikroszkopikus méretű buborékok keletkeznek. A buborékok parányi méretükből adódóan a legnehezebben hozzáférhető helyekre is képesek bejutni - ahova szabad kézzel történő tisztítással lehetetlen - amelyek a tisztítandó tárgy felületéhez ütközve nagy mennyiségű energiát szabadítanak fel, ennek hatására a szennyeződések leválnak a kezelt tárgy felszínéről.

A tisztítás hatékonyságának növelése érdekében víz helyett érdemes kifejezetten az adott szennyeződés eltávolítására kifejlesztett tisztítófolyadékot alkalmazni az ultrahangos tisztítóban. Ennek oka, hogy a kezeletlen víz felületi feszültsége akadályt jelent a kisméretű buborékok képződésének folyamatában. A tisztítás idejének csökkentése érdekében, illetve a hatékonyság növelés elérésében nyújt további lehetőséget a modern tisztító berendezések esetében, az alkalmazott folyadék hőmérsékletének növelése. Az ultrahangos tisztítás folyamata általában 3-6 percet vesz igénybe, azonban a szennyeződés típusától és mértékétől függően ez akár 20 perc is lehet.

Miért érdemes ultrahangos tisztító mellet döntened?

 1. Időt spórolsz – ahogy már említettük, az ultrahangos tisztítás nagyjából 3-6 percet vesz igénybe átlagosan, ezt semmilyen másik tisztító készülék nem képes jelenleg produkálni hasonló hatékonysági szint mellett.
 2. Az ultrahangos mosó kíméli a tisztítandó tárgyat – az ultrahangos tisztító kizárólag a szilárd felületen megtalálható szennyeződéseket fogja eltüntetni, semmilyen kárt nem okoz a tisztítandó tárgyban, ezért is szeretik alkalmazni a különböző nyomtatott áramkörök és egyéb „sérülékeny” alkatrészek esetében.
 3. Szinte bármilyen szennyeződésre megoldást nyújt – legyen szó zsírról, olajról, porról, homokról, koromról vagy akár rozsdáról az ultrahangos tisztító bármelyik szennyeződésre tökéletesen alkalmazható. Jelenleg a piacon nincs még egy olyan technológia, amely ilyen széles körben alkalmazható a szennyeződések eltávolítására.
 4. Egyszerű és nagyszerű – a tisztítási folyamat elvégzése pofon egyszerű, csupán folyadékra van szükség és arra, hogy behelyezze a felhasználó a tisztítandó tárgyat az ultrahangos tisztítóba, a folyamat többi részét a gép automatikusan elvégzi
 5. Alacsony energiafelhasználás – kizárólag a már korábban említett folyadékokra van szükség és némi elektromos áramra. A tisztítási folyamat gyorsaságának köszönhetően garantáljuk, hogy nem fog horribilis, extra áramköltséget okozni a felhasználó számára.
 6. Megbízható minden körülmény között – az ultrahangos tisztító élettartama hosszú és szervizköltsége rendkívül alacsony.
 7. Precizitás a legmagasabb fokon – az ultrahang frekvenciájának köszönhetően hatékonyan eltávolítja a szennyeződést a tisztítandó tárgy nehezen hozzáférhető felületeiről is, nem számít mennyire komplex a tárgy felépítése, mivel olyan helyekre is eljut, ahova más tisztító eszközök már nem lennének képesek.
 8. Környezetbarát – ahogyan korábban már említettük, az ultrahangos tisztító energiafelhasználása rendkívül alacsony és használata semmilyen károsanyag kibocsátással nem jár. Továbbá az ultrahang használatának nincs semmilyen egészségügyi kockázata sem, teljesen környezetbarát technológia.
 9. Számtalan méretben megtalálható – az ultrahangos tisztítók munkaterének mérete széles skálán választható, így a felhasználó egyszerűen kiválaszthatja a számára megfelelő űrtartalommal rendelkező gépet, ami utána tökéletesen alkalmazható lesz bármilyen célra.

Ultrahangos tisztító számodra is nélkülözhetetlen, ha..

 • Olyan orvos vagy, aki szeretné gyorsan és hatékonyan takarítani a fogászati vagy sebészeti eszközeit. Egy-egy kezelés után csupán belehelyezed az ultrahangos tisztítóba az említett eszközöket és már mehet is a takarítás. Érdemes minél hamarabb megtenned ezt, mielőtt a különböző szennyeződések rászáradnának az eszközeidre, így gyorsabb lesz a folyamat is.
 • Laborban dolgozol és szeretnéd a különböző kémcsöveket, pipettákat, mérőhengereket tisztítani és takarítani. A labortechnikai eszközök igen érzékeny anyagok, így erre a célra is tökéletes választás lehet az ultrahangos tisztítás kíméletes folyamata.
 • Optikusként dolgozol és szeretnéd a lencséket egyszerűen és sérülésmentesen tisztítani.
 • Informatikai cégnél dolgozol, ahol számodra is fontos az ügyfelek maximális elégedettsége, ide értve a mobiltelefonok, tabletek, laptopok hardware-einek, illetve a nyomtatófejek takarítása is.
 • Olyan műanyag fröccsöntő gyárban dolgozol, ahol a drága és komplex fröccsöntő gépek karbantartásáért felelsz. A különböző komplex fröccsöntő alkatrészek tisztítására tökéletesen alkalmas az ultrahangos tisztító.
 • Órás vagy ékszerész vagy, aki a prémium minőségű termékek mellé igényes tisztaságot is garantál.
 • Autó- illetve motor szervizedben szeretnéd gyorsan és hatékonyan eltüntetni a különböző olajos, poros vagy rozsdás szennyeződéseket a járművek alkatrészeiről (pl. karburátor, lánc, stb.).
 • Rajongsz az antik tárgyakért és szeretnéd szép állapotban megőrizni a különböző érméket, rézkarcokat és egyéb ereklyéket.
 • Vízvezeték szereléssel foglalkozol és régóta problémát jelent számodra a vízkő vagy a mérőórák tisztítása.
 • Háztartási gép szerelőként dolgozol és szeretnél megszabadulni a lerakódott vízkőtől.
 • Fűtésszerelés során problémát jelent számodra az alkatrészek felületére lerakódott szennyeződés. 
 • Műszerészként szeretnéd a mechanikai szerkezeteket a lehető legjobban megtisztítani.
 • Fémmegmunkálással foglalkozol és a művelet végén gyorsan szeretnéd eltávolítani az alkatrészek furataiban maradó forgácsokat.
 • Ékszerekkel kereskedsz, vagy éppen aranyművesként dolgozol és el akarod érni, hogy a termékeid szépen csillogó felületűek legyenek.
 • Fodrászként és borbélyként fontos számodra, hogy eszközeid (fésű, borotva, olló, stb.) mindig tiszták legyenek.
 • Kozmetikusként arra vágysz, hogy csipeszed, tükreid és egyéb kellékeid könnyen tisztává varázsolhatóak legyenek.
 • Húsiparban dolgozol és szeretnéd felszerelésed makulátlan állapotban tartani.
 • Egyszerűen csak szeretsz barkácsolni és a munka befejeztével tisztán helyükre tenni a szerszámokat.
 • Tetoválószalont üzemeltetsz, ahol fontos a munkához használt eszközök tisztán tartása.
 • Fém szűrővel rendelkező eszközeid karbantartását Te magad végzed.
 • Éttermet vezetsz és szeretnéd minél hatékonyabban tisztítani az evőeszközöket.