A webhely tartalmának megjelenítéséhez cookie-kat használunk. Az alábbi Cookie szabályzata alatt további információkat találhat ezzel kapcsolatosan.

close
Inverteres hegesztők, műanyaghegesztők és kiegészítők

Műanyaghegesztők

Műanyaghegesztőink segítségével lehetővé válik a műanyag csövek, műanyag alkatrészek széles mérettartományban történő hegesztése válik lehetővé. Nagyobb méretű ponyvák hegesztése, javítása szintén elvégezhető a kínálatunkban található műanyaghegesztő géppel. Forrólevegős műanyaghegesztő gépek segítségével gyorsan és egyszerűen e...

Műanyaghegesztők

Műanyaghegesztőink segítségével lehetővé válik a műanyag csövek, műanyag alkatrészek széles mérettartományban történő hegesztése válik lehetővé. Nagyobb méretű ponyvák hegesztése, javítása szintén elvégezhető a kínálatunkban található műanyaghegesztő géppel. Forrólevegős műanyaghegesztő gépek segítségével gyorsan és egyszerűen elvégezhetőek a javításokhoz, illetve gyártáshoz szükséges folyamatok.

Mi az az inverteres hegesztő? Hogyan működik egy inverteres hegesztő?


Inverteres hegesztés

Néhány évvel ezelőtt a hegesztés szót hallva az emberek többsége még nagy és otromba gépekre gondolt, ugyanis ezek a gépek transzformátoros elven állították elő a hegesztéshez szükséges energiát. Jelentős tömegük és nehéz szabályozhatóságuk miatt nagyon komoly gyakorlatra volt szükség a minőségi hegesztett kötések kialakításához, nem beszélve arról, hogy az elektróda gyakori letapadása mennyi bosszúságot és időkiesést okozott. Szerencsére a technológia fejlődése lehetővé tette az inverteres hegesztőgépek megjelenését. Ezek kezdetben csak a nagyobb árbevételű cégek számára voltak megfizethetők, azonban ma már egy barkácsolni kedvelő ember is megengedhet magának egy inverteres hegesztőt. Ezeknek az inverteres hegesztőknek számos előnye van, melyeknek köszönhetően sokkal egyszerűbbé és kényelmesebbé válik a hegesztési folyamat.

Az inverteres hegesztő működése során a hálózati feszültséget egyenirányító segítségével átalakítja, amelyből az inverter nagyfrekvenciás váltakozó feszültséget hoz létre, ezt követően a transzformátor a hegesztési folyamat számára megfelelő feszültségszintet állít elő, amelynek stabilizálásáért az egyenirányító és a fojtótekercs felelős, lehetővé téve a problémamentes, stabil hegesztési folyamatot.

Miért érdemes inverteres hegesztőt vásárolnod?

Az inverteres hegesztőknek számos előnye van, ezek közül csak a legfontosabbakat kiemelve:

 • kis tömeg, kompakt kialakítás
 • könnyű szállíthatóság a munkavégzés helyszínére
 • korszerű vezérlésének köszönhetően egyszerűvé válik a hegesztés (csökken a letapadás valószínűsége, könnyű az ívgyújtás és vékony anyagok is egyszerűbben hegeszthetők, ezáltal kezdők és profik számára egyaránt gyors és hatékony munkavégzést biztosít)
 • hegesztés közben is dinamikusan és optimálisan változtathatóak a hegesztési paraméterek
 • variálhatóság, testreszabhatóság: sokféle kiegészítő és elektróda alkalmazható
 • energiatakarékos és csendes üzemeltetés
 • gyors és hatékony munkavégzés
 • kiváló varratminőség, stabil működés

Számodra is nélkülözhetetlen az inverteres hegesztő, ha…

 • szeretsz barkácsolni, függetlenül attól, hogy hobbi szinten vagy profi szinten értesz a hegesztéshez
 • a ház körüli javításokat és felújításokat saját magad szeretnéd elvégezni
 • szereted a kreatív alkotómunkát és megvalósítani a terveidet
 • fontos számodra az idő hatékony kihasználása és szeretnéd megkönnyíteni a munkavégzést
 • a pénzedért a legjobb megoldást szeretnéd kapni