Hőkamerák, endoszkópok

Hőkamera működése


A hőkamera működésének alapja, hogy minden fizikai anyag, amely melegebb, mint az abszolút 0 fok (azaz -273°C), az emberi szem számára láthatatlan hullámhosszon, a (hosszú 8-15 µm) hullámhosszú infra tartományban elektromágneses sugárzást bocsát ki. A hőkamera érzékelője ezt a sugárzást alakítja képpé, különböző színekkel jelen...

Hőkamera működése


A hőkamera működésének alapja, hogy minden fizikai anyag, amely melegebb, mint az abszolút 0 fok (azaz -273°C), az emberi szem számára láthatatlan hullámhosszon, a (hosszú 8-15 µm) hullámhosszú infra tartományban elektromágneses sugárzást bocsát ki. A hőkamera érzékelője ezt a sugárzást alakítja képpé, különböző színekkel jelenítve meg az eltérő hőmérsékletű felületeket. Az észlelt infravörös sugárzás mértéke a tárgy felületének hőmérsékletétől függ. Minél magasabb a tárgy hőmérséklete, annál több infravörös sugarat bocsájt ki. A hőkamera nem a hőmérsékletet, hanem az infra tartományú sugarakat (hősugárzást) érzékeli. Ezt nevezzük termográfiának.

A hőkamera általa készített hőfotók elemzésével, bontás nélkül, megállapítható például, hogy hol szökik el a meleg az épületből, hogy mekkora felületen vizesedik egy falszakasz, hol történt szivárgás, megfelelően működnek-e a gépészeti berendezések.

Endoszkópok

Az endoszkóp elengedhetetlen kellék minden csőhálózatokkal, ingatlan építéssel, felújítással, nehezen hozzáférhető helyek vizsgálatával és egyéb hasonló profillal rendelkező vállalkozás számára. Használatával könnyen megtalálhatóak a szivárgások, vezeték hibák. 

 • Nettó 54 990 Ft‎
  Bruttó 69 837 Ft‎
  Nettó 54 990 Ft‎
  Bruttó 69 837 Ft‎

  A HK-01 típusú multifunkciós hőkamera, kompakt és kis tömegének köszönhetően egyszerűen és kényelmesen használható. A hőkamera alkalmas élőlények, PCB komponensek, járműalkatrészek, elektromos alkatrészek és sok más egyéb tárgy hőmérsékletének meghatározására.

 • Nettó 229 990 Ft‎
  Bruttó 292 087 Ft‎
  Nettó 229 990 Ft‎
  Bruttó 292 087 Ft‎

  A HK-02 típusú professzionális hőkamera, ergonomikus kialakításának köszönhetően egyszerűen és kényelmesen használható. Éjjellátó funkciója lehetővé teszi, hogy rossz látási viszonyok vagy éjszakai használat során is megbízható mérési eredményt kapjon. A hőkamera alkalmas élőlények, PCB komponensek, járműalkatrészek, elektromos alkatrészek és sok más...

 • Nettó 260 000 Ft‎
  Bruttó 330 200 Ft‎
 • Nettó 99 999 Ft‎
  Bruttó 126 999 Ft‎
  Nettó 99 999 Ft‎
  Bruttó 126 999 Ft‎

  A HK-03 típusú multifunkciós hőkamera, kompakt és kis tömegének köszönhetően egyszerűen és kényelmesen csatlakoztatható az androidos mobilokhoz. A hőkamera alkalmas élőlények, PCB komponensek, járműalkatrészek, elektromos alkatrészek és sok más egyéb tárgy hőmérsékletének meghatározására.