A webhely tartalmának megjelenítéséhez cookie-kat használunk. Az alábbi Cookie szabályzata alatt további információkat találhat ezzel kapcsolatosan.

close

 

Általános Szerződési Feltételek

 

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Ez a dokumentum az internetes áruházon keresztül történő vásárlás jogi feltételeit tartalmazza. Ön megrendelésének jóváhagyásával a távollevők közötti szerződéskötésre vonatkozó jogszabály értelmében a feltételeket elfogadja, ezért kérjük, rendelésének véglegesítése előtt feltétlenül olvassa el! Futárszolgálattal való kiszállítás esetén a szállítási költség, melyet a futárszolgálat Cégünk felé számláz, a rögzített szállítási díjtáblázat alapján továbbszámlázásra kerül, mely továbbszámlázást a szerződési feltételek elfogadásával Ön elfogadottnak tekint. A szállítási költségekről előzetesen tájékozódhat a weblapon. Ez alól kivételt képeznek promóciós akcióink, amikor is a szállítás ingyenes. A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén Ügyfélszolgálatunk rendelkezésére áll!

 

Céginformációk (Eladó)

 

Szindor Webáruház Kft. (a Szindor védjegy kizárólagos tulajdonosa)

4034, Debrecen, Pipóhegy utca 18/B

Adószám: 27300286-2-09

Telefon/Fax: +36 70 564-0613 ;   +36 30 824-1343

E-mail: szindor@gmail.com

Web: www.szindor.hu

 

A szerződés tárgya

A szerződés tárgya a www.szindor.hu weblapon található valamennyi árucikk. Az árucikkek tulajdonságait, jellemzőit, képeit az árucikkhez tartozó konkrét oldalon ismerheti meg. A megrendelt termék színe egyes esetekben eltérő lehet a weboldalon található termék fotójától. A weboldal szerkesztése során törekszünk a színbeli eltérések kiküszöbölésére. A termék színe nem befolyásolja a minőséget. A technikai hibából adódó ár nélküli megrendeléseket (a termék mellett nem jelenik meg ár, vagy 0) nem áll módunkban feldolgozni. A kellemetlenségért elnézést kérünk, minden esetben egyeztetésre kerül az ár. A Vásárló az a személy, aki az ELADÓ webáruházának szolgáltatásait igénybe veszi, azaz az ELADÓ webáruházának internetes felületén regisztrálja magát és e felületen keresztül árut megrendel, vásárol. Vásárlónak minősül abban az esetben is amennyiben regisztráció nélkül telefonon, e-mailben rendel.

 

Megrendelés menete

A kiválasztott terméket megrendelheti a weboldalon keresztül, telefonon vagy e-mailben.

 

Árak, akciók

A termékek mellett feltüntetett ár a termék bruttó ára, amely forintban értendő. Az ajánlati ár az adott pillanatban érvényes, és csak akkor válik végleges árrá, ha a megrendelő a rendelési folyamat lépéseit szabályosan elvégzi, és a rendelést jóváhagyja. A termék és a szállítási szolgáltatás végleges ára az az ár, amely a jóváhagyáskor a termék megnevezése mellett, majd a rendelésről küldött visszajelző e-mailben is szerepel. A végleges ár csak a felek közös egyetértésével módosítható. Amennyiben valamely rendelés vagy rendelések bármilyen okból módosításra, összevonásra kerülnek, a módosított rendelésre a módosítás időpontjában érvényes szállítási és fizetési kondíciók vonatkoznak. Az akciós árakat a lejárat napjáig vagy a készlet erejéig garantáljuk. A weboldalon található deviza mindig a rögzített forintos árfolyamhoz igazodik, emiatt napi ingadozást mutathat.

Fizetési lehetőségek

Utánvétes fizetés: Amennyiben csomagküldő szolgálat igénybevételével vásárolja meg termékünket, lehetőség van utánvétes fizetésre. A kiszállított árut a csomagküldő szolgálat futáránál kell kifizetnie, az utánvétes vásárlás költségével együtt (Fizetendő összeg = vételi ár + szállítási költség, kivételt tesznek a promóciók, amikor a szállítás ingyenes). A számlát az áruról és a szállítási költségről a futár adja át Önnek az áruval együtt. A fentiektől eltérő fizetési módok alkalmazása (pl. utólagos átutalás) kizárólag a VÁSÁRLÓ és az ELADÓ előzetes egyeztetése esetén valósítható meg.

 

Szállítási és teljesítési feltételek

Lehetősége van igénybe venni csomagküldő szolgáltatásunkat. Cégünk az MPL (Magyar Posta) futárszolgálattal áll kapcsolatban. Rendelése aznap feldolgozásra kerül, amennyiben 10.00-ig beérkezik rendszerünkbe.

Magyarországon: a megrendelt termékeket raktárkészlet függvényében 7-14 munkanapon belül veheti át a megrendelés napjától számítottan. Fizetési lehetőségek: utánvét Ft-ban).

Készletünk folyamatosan változik, ezért előfordulhat, hogy a weboldalon még szereplő termék már nincs készleten és megrendelését nem, vagy csak részben tudjuk teljesíteni. Természetesen ilyenkor e-mailben vagy telefonon értesítjük Önt és egyeztetjük módosított rendelését. Futárszolgálatos kézbesítés esetén kérjük, mindig adja meg (mobil) telefonszámát, hogy a futár egy esetleges sikertelen kézbesítéskor tudjon Önnel egyeztetni az átvételről. Sikertelen kézbesítés esetén előfordulhat, hogy a megrendelést nem a következő munkanapon, hanem a futárral egy előre leegyeztetett időpontban fogja megkapni. Rendelése leadáskor a számlázási és szállítási cím eltérhet egymástól, ezt minden esetben figyelembe vesszük csomagfeladáskor.

Figyelem! Kérjük, hogy átvételkor ellenőrizze a termék állapotát, amennyiben a termék esetleg sérült a futárral ezt jegyzőkönyvben dokumentálják. Jegyzőkönyv hiányában nem áll módunkban a sérült árut cserélni.

A futárszolgálati kiszállítással kapcsolatban további információkat a futárszolgálat weboldalán talál. Szállítási feltételeink változtatási jogát fenntartjuk!

 

Szállítási díjak

Aktuális szállítási díjainkat megtalálja a weboldalunkon.

 

Sikertelen kézbesítés

Sikertelen kézbesítés esetén ingyenes másodszori kézbesítést kísérel meg a futárszolgálat. Az Ön hibájából meghiúsult kézbesítés miatti újraküldés költségei azonban minden esetben Önt terhelik.

 

Sérült csomag

Kérjük, hogy a dobozt kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni. Ha olyan sérülést tapasztal a dobozon, mely a benne lévő áru károsodására utal, vetessen fel jegyzőkönyvet, és ne vegye át a csomagot. Abban az esetben, ha a termékről felbontás után a futár jelenlétében kiderül, hogy az bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termékre 14 napos cseregaranciát biztosítunk. Ilyen esetben a sérülést a futár által felvett jegyzőkönyvvel igazolhatja. Jegyzőkönyv hiányában nem áll módunkban térítésmentesen cserélni a küldeményt. Ha sérülést tapasztalnak, kérjük haladéktalanul lépjenek ügyfélszolgálatunkkal kapcsolatba a szindor@gmail.com e-mail címen vagy a +36/70-564-0613-as telefonszámon.

A vásárlástól való elállás joga

A 2002. évi XXXVI. törvény értelmében minden magánszemélynek 14 munkanapon belül elállási joga van, amely a következő feltételekkel vehető igénybe (céges vásárlásokra az említett elállási jog nem alkalmazható!):

 

Az elállási jog minden termékre vonatkozik, ami gyári és minden csomagolási elemet tartalmazó csomagolásban érkezik vissza. Az elállásra vonatkozó igényt csak írásban lehet bejelenteni a szindor@gmail.com e-mail címen. Az áru ellenértékét a termék visszajuttatását követően 30 napon belül visszatérítjük. A vételár visszatérítése az áru visszajuttatása után lehetséges. Az árucikk a számlával együtt szolgáltatható vissza. A visszatérítés nem vonatkozik a kiszállítási költségre, valamint a termék visszajuttatásának költségére, melyek minden esetben a megrendelőt terhelik. Amennyiben a termék kiszállítása ingyen történt, a megrendelőnek meg kell térítenie a termék súlya alapján kalkulált kiszállítás költségét, amit kedvezményként a forgalmazó elengedett.

A fogyasztókra kell alkalmazni a 45/2014. (II.26.) Korm. rendeletet.

A Ptk. szerint fogyasztó, aki a saját szakmája, üzleti tevékenysége vagy foglalkozása körén kívül köt szerződést. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a fenti rendelet hatálya nem terjed ki

  • a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében eljáró személyekkel; (legyen az akár jogi-, vagy természetes személy)
  • a nem természetes személyekkel megkötött szerződésekre.

Amennyiben tehát vállalkozás köt szerződést webáruházzal termékértékesítésre, úgy a fogyasztónak nem minősülő vevőt nem illeti meg az indokolás nélküli elállás/felmondás joga.

Az elállás esetében csak szerződésszegés esetén vagy a felek által előzetesen kikötött elállási jog alapján lehetséges és a Ptk. elállásra, felmondásra vagy hibás teljesítésre vonatkozó szabályai szerint (pl. ha a szerződésszegés következtében a jogosultnak a szerződés teljesítéséhez fűződő érdeke megszűnt, elállhat a szerződéstől, vagy ha a szerződéskötés előtt fennállt helyzetet természetben nem lehet visszaállítani, felmondhatja azt, ha e törvény eltérően nem rendelkezik).

Az elállási jog nem fogyasztók esetén szerződésszerű teljesítés után már nem gyakorolható, mert a teljesítés a szerződést megszünteti.

Amennyiben a terméket a Fogyasztó használatba vette, és nem tudja hiánytalan csomagolásban, karc- és sérülésmentesen visszajuttatni, a forgalmazó nem vállalja a termék visszavásárlását, ezért azt visszajuttatja a megrendelőnek, a Fogyasztó költségére. Továbbá az Eladó nem vállalja a a termék visszavásárlását, ha a termék a leírásban megadott specifikációnak megfelel, de a Fogyasztó, specifikációt meghaladó magasabb elvárásainak nem felel meg.

A fogyasztót nem illeti meg a vásárlástól való elállás joga: olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött (egyedi megrendelések). 

Termékgarancia, szavatosság, jótállás (151/2003 (IX.22) Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó jótállásról)

Az általunk forgalmazott termékekre a törvényben előírt, illetve a gyártó által vállalt garancia, jótállási időt vállaljuk. A garancialappal ellátott termékek garanciális igényét a számla másolatával, valamint eredeti garancialappal lehet érvényesíteni. Garancialappal nem rendelkező termékekhez a számla vagy annak másolata szolgál garanciális igazolásként. A termékek szakszerűtlen használata, illetéktelen javítása, átalakítása azonnali garanciavesztést von maga után.

 

Garanciális ügyintézés

Ha a webáruházunkban vásárolt termék garancia-, jótállási időn belül meghibásodott, kérjük haladéktalanul jelezze felénk!

A terméket visszajuttathatja telephelyünkre, vagy az általunk megadott szervizbe futárszolgálattal vagy postai úton. A szállítási költség a vásárlót terheli.

Garanciális termék postai vagy futárszolgálatos küldése esetén utánvétes átvételére nem biztosítunk lehetőséget.

Garanciában leadott termékeket lehetőség szerint eredeti csomagolásban, gyári tartozékaival együtt kell visszajuttatni, megtisztított állapotban, az esetleges csereigény érvényesítéséhez. Postai szállítás, illetve futárszállítás esetén fontos, hogy a szükséges papírokon kívül hibaleírás valamint napközbeni telefonos elérhetőség is mellékelve legyen a meghibásodott termékhez. Kérjük a postán vagy futárszolgálattal visszajuttatott termékek megfelelő csomagolását, mivel a szállítás során keletkezett károkért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

Minden garanciában leadott terméket átveszünk. A leadott termékeket bevizsgáljuk, azok javíthatóságát vagy cserejogosultságát megállapítjuk. A nem rendeltetésszerű használatból eredő károk és az ezzel kapcsolatos költségek a kár okozóját terhelik!

 

Felelősségvállalás

Az eladó nem tartozik felelősséggel a webshop oldalain külső behatolás által okozott károkért, illetve bármilyen, a szolgáltatók által okozott információtovábbítási késedelemért, számítógépes vírus, vonal- illetve rendszerhibából keletkezett károkért. Webáruházunkban található információk alapján vásárolt termékek használása a Fogyasztó felelőssége. Nem vállalunk felelősséget a nem rendeltetés szerinti felhasználásból származó semmiféle veszteségért, vagy kárért.

  

Adatvédelem

Bizonyos információk, adatok elengedhetetlenek a rendelés felvételéhez, a vásárlás teljesítéséhez, a számla kiállításához, a kiszállításhoz, a garanciához és a jótállási szerződéshez. A rendelkezésünkre bocsátott adatokat, információkat kizárólag a Szindor Webáruház Kft. jogosult használni. A felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy a Szindor Webáruház Kft. a személyes adatokat a fent meghatározott cél érdekében kezelje, feldolgozza és tárolja. Adatainak kezelésekor az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járunk el.

 

Jogi nyilatkozat

A weboldal tartalmaz beszállítóinktól kapott képes-, szöveganyagot, melyek közzétételére a szükséges engedélyek rendelkezésünkre állnak. A weboldalon szereplő Szindor védjegy kizárólagosan a Szindor Webáruház Kft. tulajdonát képezi. A Szindor Webáruház Kft. felhívja a figyelmét, hogy a védjegyjogait kész korlátozás nélkül érvényesíteni, akár büntetőjogi úton is.