A webhely tartalmának megjelenítéséhez cookie-kat használunk. Az alábbi Cookie szabályzata alatt további információkat találhat ezzel kapcsolatosan.

close

Frekvenciaváltók

Frekvenciaváltók

A korszerű technikai megoldások nélkülözhetetlen feltétele a villanymotorok fordulatszámának elektronikus szabályozási lehetősége, amely legegyszerűbben és leginkább költséghatékony módon frekvenciaváltó segítségével valósítható meg, ezáltal kiemelkedően gyorsan megtérülő beruházás. Alapelvük, hogy a hálózati áramforrás frekven...

Frekvenciaváltók

A korszerű technikai megoldások nélkülözhetetlen feltétele a villanymotorok fordulatszámának elektronikus szabályozási lehetősége, amely legegyszerűbben és leginkább költséghatékony módon frekvenciaváltó segítségével valósítható meg, ezáltal kiemelkedően gyorsan megtérülő beruházás. Alapelvük, hogy a hálózati áramforrás frekvenciáját képesek megváltoztatni, ennek következtében a kimenetükre kötött villanymotor fordulatszáma is megváltozik. Alkalmazásuk további előnyöket is nyújt, többek között biztonságosabb üzemeltetés, programozott fel- illetve lefutások (túlterhelés minimalizálása) mellett rövidzárlat védelem érhető el a frekvenciaváltó beépítésével.

A frekvenciaváltók népszerűsége folyamatosan növekszik, köszönhetően széleskörű felhasználhatóságuknak, mind ipari, mind pedig hobbi, illetve otthoni problémákra megoldást nyújtanak. Emellett megtakarítás érhető el az energiafelhasználás tekintetében is, hiszen minden pillanatban az adott felhasználási igényeknek megfelelő üzemeltetés érhető el a frekvenciaváltó fokozatmentes szabályozási folyamatából adódóan.  

Frekvenciaváltó leggyakoribb felhasználási területei:

-       szerszámgépek

-       ventilátorok

-       szállítószalagok

-       emelőgépek

-       anyagmozgató gépek

-       szivattyúk

-       megmunkáló gépek