Hőkamerák

Hőkamera működése


A hőkamera működésének alapja, hogy minden fizikai anyag, amely melegebb, mint az abszolút 0 fok (azaz -273°C), az emberi szem számára láthatatlan hullámhosszon, a (hosszú 8-15 µm) hullámhosszú infra tartományban elektromágneses sugárzást bocsát ki. A hőkamera érzékelője ezt a sugárzást alakítja képpé, különböző színekkel jelen...

Hőkamera működése


A hőkamera működésének alapja, hogy minden fizikai anyag, amely melegebb, mint az abszolút 0 fok (azaz -273°C), az emberi szem számára láthatatlan hullámhosszon, a (hosszú 8-15 µm) hullámhosszú infra tartományban elektromágneses sugárzást bocsát ki. A hőkamera érzékelője ezt a sugárzást alakítja képpé, különböző színekkel jelenítve meg az eltérő hőmérsékletű felületeket. Az észlelt infravörös sugárzás mértéke a tárgy felületének hőmérsékletétől függ. Minél magasabb a tárgy hőmérséklete, annál több infravörös sugarat bocsájt ki. A hőkamera nem a hőmérsékletet, hanem az infra tartományú sugarakat (hősugárzást) érzékeli. Ezt nevezzük termográfiának.

A hőkamera általa készített hőfotók elemzésével, bontás nélkül, megállapítható például, hogy hol szökik el a meleg az épületből, hogy mekkora felületen vizesedik egy falszakasz, hol történt szivárgás, megfelelően működnek-e a gépészeti berendezések.

 • Nettó 54 990 Ft‎
  Bruttó 69 837 Ft‎
  Új
  Nettó 54 990 Ft‎
  Bruttó 69 837 Ft‎

  A HK-01 típusú multifunkciós hőkamera, kompakt és kis tömegének köszönhetően egyszerűen és kényelmesen használható, mely egyaránt alkalmas professzionális, illetve hobbi célú felhasználásra. A hőkamera alkalmas élőlények, PCB komponensek, járműalkatrészek, elektromos alkatrészek és sok más egyéb tárgy hőmérsékletének meghatározására.