A webhely tartalmának megjelenítéséhez cookie-kat használunk. Az alábbi Cookie szabályzata alatt további információkat találhat ezzel kapcsolatosan.

close

Keltetőgép, inkubátor, tojáskeltető, tojásmosó

A keltetőgép egy olyan eszköz, amelyet tojások inkubálására és kikeltetésére terveztek, különféle madarak, például csirkék, kacsák, pulykák vagy más tollas baromfi esetében. A keltetőgépek rendszerint egy precízen szabályozott hőmérsékletet, páratartalmat és forgatási mechanizmust biztosítanak, hogy a tojásokban lévő embriók optimális körülménye...

A keltetőgép egy olyan eszköz, amelyet tojások inkubálására és kikeltetésére terveztek, különféle madarak, például csirkék, kacsák, pulykák vagy más tollas baromfi esetében. A keltetőgépek rendszerint egy precízen szabályozott hőmérsékletet, páratartalmat és forgatási mechanizmust biztosítanak, hogy a tojásokban lévő embriók optimális körülmények között fejlődjenek ki.

Ezek az eszközök különféle méretűek lehetnek, attól függően, hogy hány tojást képesek befogadni és milyen típusú madarak számára vannak tervezve. A keltetőgépek általában tartalmaznak egy hőszabályozó rendszert, amely lehetővé teszi a hőmérséklet pontos beállítását és fenntartását, mivel az optimális hőmérséklet elengedhetetlen a kikeltetési folyamat sikeréhez.

Az ilyen típusú gépek gyakran felszereltek egy forgatási mechanizmussal is, amely szimulálja a tojások természetes forgását egy tojó alatt. Ez segít elkerülni a tojások egy oldalra való folyamatos elnyomódását, így biztosítva, hogy a kikelt embriók egyenletesen fejlődjenek.

A keltetőgépek általában alkalmazásra kerülnek tenyésztőgazdaságokban vagy hobbi tenyésztők körében, akik saját madárfajtáikat kívánják tenyészteni. Az ilyen típusú gépek megkönnyítik a kikelési folyamatot, lehetővé téve a tenyésztők számára, hogy ellenőrizzék és optimalizálják a körülményeket a kikeltetendő tojások számának és típusának megfelelően.

A keltetőgépek széles körben elérhetők kereskedelmi forgalomban, és a modern változatok gyakran automatizált funkciókkal rendelkeznek, például digitális hőmérséklet- és páratartalom-szabályozással, valamint tojásforgatási programokkal, amelyek még inkább növelik a keltetés sikerességét és hatékonyságát.